Среща в Правец 05.02.2019

Новини свързани с планеризма в България и по света
Отговори
Glide BG
Мнения: 191
Регистриран: 18 окт 2017, 16:21
Имена: Момчил Риладжиев
Местоположение: София

Среща в Правец 05.02.2019

Мнение от Glide BG » 05 фев 2019, 16:14

Днес 05.02.2019, от 10:00ч. в зала във фирма НИКИ Правец се проведе инициирана от домакина Николай Николов–Правец и Ангел Стаменов-Монтана среща на следните лица и организации:
Николай Николков и Миглена Копчева-Ники Ротор Авиейшън ЕООД; Петьо Ачев-АОПА България; Ангел Стаменов-БНАк и Балон клуб Видин-Крайова; Росен Касабов-Адреналин ООД; Момчил Риладжиев-Глайдинг България ЕООД, упълномощен представител на Сдружение Летище Белозем, Глайдинг Пловдив ЕООД и Сдружение Аероклуб Лудогорие; Емил Ломлиев, Малина Иванова и Валентин Колчев-Жирокоптер България ООД; Даниел Димов-БНАк; Петко Петков-Авиотех ООД, Авиоделта ООД, Летище Казанлък АД, Летище Малево, АСАБ и дори БНАк :); Тони Илиев и Емил Калев-Аероплани ДАР; Румен Младенов-АСАБ; Георги Пламенов Георгиев-Аероклуб SKY Шумен; Валентина Неделчева-ветеран и любител безмоторно летене; Татяна Обретенова-ветеран, екс еврошампион безмоторно летене.
Николай Николов и Ангел Стаменов описаха ситуацията в нетърговската и спортна авиация след внесен от председателя на АСАБ в ГД ГВА-МТИТС проект за нова наредба, съгласно регламент 1139/04.07.2018г. и Глава 9а на Закона за гражданско въздухоплаване.
М.Риладжиев предложи модератор на изказванията да бъде Н.Николов и всеки изказващ се предварително да се представя, като казва кои търговски дружества, интереси и сдружения с нестопанска цел представлява. А.Стаменов настойчиво помоли никой да не съботира конструктивния тон на обсъжданията и срещата да продължи делово.
А.Стаменов и Ем.Ломлиев, които са управители на лица по чл. 119д от ЗГВ, обясниха защо не са съгласни с гореспоменатия проект и начина, по който той е бил внесен и обсъждан от засегнатите организации в бранша и в администрацията от 11.2018г. до момента.
Петко Петков ги подкрепи, обясни как се изготвя такава нормативна база в Европа и у нас и своя дългогодишен опит в тази дейност.
Румен Младенов, който е изпълнителен директор на АСАБ заяви, че гореспоменатия проект е внесен лично от председателя на АСАБ, без той да бъде информиран и съгласен.
М.Риладжиев каза, че не бива с лека ръка да се отхвърля от бъдещата проектонаредба германската идея за 120кг клас ВС (включително безмоторни самолети) без тежки държавни изисквания за лицензиране на пилоти и регистрация на ВС.
Срещата продължи с обсъждания по темата за подзаконовата регулация на нетърговската авиация, въздушните спортове, авиационните производства и други свързани дейности.
По предложение на А.Стаменов и Н.Николов, за обсъждания по бъдещата проектонаредба се оформи работна група с представители в различните въздушни спортове и авиационни браншове, с изключение на дистанционно управляемите ВС и авиомоделизма.
П.Петков обеща да продължи работата си по проекта за обсъждане на нова наредба, съгласно регл. 1139 и ЗГВ и да я разпрати за обсъждане, допълване и корекции в сформираната работна група и заинтересованите лица и организации в срок до 12.02.2019г.
А.Стаменов, Т.Обретенова и М.Риладжиев обсъдиха принципно бъдещото съзадаване на Комисия по безмоторно летене и аеробатика в БНАк.
Представителите на българските ационни фирми-производители обсъдиха създаване на браншово сдружение, което да ги представлява пред българската, европейската и други администрации и общественост.
В 13:00 обсъжданията приключиха и домакинът Н.Николов предложи разглеждане на авиационните дейности и производства в Ники Ротор Авиейшън и обяд за желаещите.
Glide BG
Мнения: 191
Регистриран: 18 окт 2017, 16:21
Имена: Момчил Риладжиев
Местоположение: София

ВАЖНО!!! Нова Наредба Н-2 до 12.02.2019

Мнение от Glide BG » 07 фев 2019, 15:05

Naredba_OVS_VS_draft-01-20190205_Petko_05.02.2019.docx
Това е файлът решетка, който трябва с общи усилия да се напълни с ефективно съдържание, което да се хареса на орела, рака, щуката, вълка, козата и зелката и то до 12.02.2019г.!
Предложенията молим, в писмен вид тук!
Успех в законотворчеството, колеги :)
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Отговори