Важни точки за XCSOAR и SEEYOU

Поддръжка, съхранение, оборудване, авионика, софтуер
Отговори
Sel

Важни точки за XCSOAR и SEEYOU

Мнение от Sel » 10 ное 2017, 07:29

На следния адрес

https://www.dropbox.com/sh/3fikjvg670li ... dVpua?dl=0

можете да свалите:

BG Airspace 112017.txt
Актуално към 10.11.2017 въздушно пространство на РБ

BG Waypoints 112017.cup
Личната ми колекция с най-актуалната ми известна информация за всички летателни площадки и летища в България, всички възможни точки за визуални и инструментални маршрути, NDB и VOR-ове, както и някои по-важни по моя преценка ориентири, които ползвам за навигация

Горните два файла са директно използваеми за XCSoar - само се поставят в XCSoarData и в XCSoar му се казва да ги ползва.
Също така са директно използваеми и за SeeYou за Windows (http://www.naviter.com/products/seeyou/ безплатната пробна версия работи неограничено време и с каквото и да е ограничена - не знам, но има всичко, което искам) - Windows версията е перфектна за разглеждане на картата, въздушното пространство, планиране на полети и задачи. Също така е и перфектна за разглеждане на траклогове (IGC файлове).

в под директория "seeYou data 112017"
Същата информация като по-горе, но директно в нужните файлове за SeeYou Mobile. Генерирана е от SeeYou за Windows от горните два файла.

Т.е. независимо дали ползвате SeeYou или XCSoar - всичко необходимо за навигация и планиране с актуална информация към днешна дата.

Естествено използвате на собствен риск, въпреки старанието ми информацията да е точна, част от нея е въвеждана на ръка, останалата е свалена от Bulatsa AUP и от AIP-а - гаранция за верността НЯМА - винаги използвайте официалните документи и карти, отговорността е само ваша!

Наслаждавайте се и ме споменавайте от време на време, при всяка актуализация ми коста половин ден да прегледам и актуализирам тези файлове.
Отговори